1e leerjaar

Juf Pascale

Hallo! Mijn naam is Pascale De Witte. Ik woon in Nieuwkerken-Waas samen met mijn man Jos en mijn twee kinderen Sylvie en Michiel.

Ik ben altijd wel te vinden voor een gezellig aperitiefje, heerlijk samenzijn met vrienden en familie, lezen, tuinieren en warme temperaturen.

Na een carrière van 15 jaar in de psychiatrie, stapte ik in het onderwijs. Ondertussen sta ik al 13 jaar in het eerste leerjaar waar ik elk jaar opnieuw voor de grote uitdaging sta om alle kinderen te leren lezen, schrijven en rekenen.

Juf Maja

Hallo, ik ben Maja Briessinck. Ik woon samen met mijn man Eggerik en mijn twee knappe zonen, Chiel en Tijl in Rupelmonde.
We hebben ook 3 grappige kippen in onze tuin lopen . Zij heten Lola , Marina en Elsa .
Ik hou van spannende boeken lezen , werken in mijn tuin en op reis gaan naar leuke, verrassende plaatsen .
En wat ik echt fantastisch lekker vind , zijn m&m’s !!!

Juf Axelle

Hallo, mijn naam is Axelle Vanhove. Ik ben 23 jaar en woon samen met mijn man in de stad Antwerpen. Ik sta momenteel in het eerste leerjaar, waar ik alle kinderen met veel enthousiasme leer lezen, rekenen en schrijven. Buiten de schooluren werk ik in een restaurant en hou ik van reizen. Ondertussen heb ik al meer dan 30 landen gezien en ben ik mijn hart verloren in Zuid-Amerika. Ik hou van avontuur en uitdaging en leer zelf graag bij! Ik hoop mijn kennis en levenslust ook te delen met kinderen en er samen een fantastisch jaar van te maken.

In de klas

In het eerste klasje leren we rekenen tot 20 en oefenen we dagelijks onze splitsingen tot 10. De winnaars worden dan wekelijks beloond met de beker. Verder leren we nog over de liter, de meter, de kilogram en de klok lezen.

Samen met onze letterkangoeroe “Hup” leren we alle letters aan. Eens we een letter kunnen lezen, wordt ook het schrijven geoefend.

Daarnaast leren we nog over de seizoenen, de dagen van de week, de maanden, de kringloop van het water, aflezen van de temperatuur, …

Internet