4e leerjaar

Juf Lien

Hoi, ik ben juf Lien Verbiest. Samen met mijn man, Robby en ons dochtertje Lune woon ik in het nabijgelegen Tielrode. Eind januari vergroot ons gezinnetje en komt er een zusje bij. Spannend! Al mijn hele leven ben ik gepassioneerd door gymnastiek. Vroeger beoefende ik dit zelf en ik was ook enkele jaren coach. Maar tegenwoordig volg ik het enkel nog als supporter. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met onze huisdieren en met mijn gezin en familie.

Ik start reeds mijn tiende schooljaar als juf van het vierde leerjaar en dit vind ik nog altijd even boeiend!

juf Kim

Hoi, ik ben juf Kim, 23 jaar jong. Ik woon in Sint-Niklaas. Op 17 november vier ik mijn verjaardag. In mijn vrije tijd sport en shop ik graag. Ook ben ik nog actief als oudleiding in de scouts.  Buiten de schooluren heb ik mijn eigen nagelstudio, waar ik wekelijks ook wat uurtjes vertoef. Een bezige bij dus! Ik hou van reizen en lekker eten. Tegen chocolade kan ik geen neen zeggen!

Ik ben een juf die de kinderen graag aan het lachen maakt, er is steeds tijd voor een mopje tijdens de lessen. Daarnaast wil ik de kinderen zien evolueren en zien groeien.

In de klas

Welkom in de ‘monsterklas’!

Tijdens de lessen godsdienst bestuderen wij het boeiende leven van Mozes. Onze grootste uitdaging bij wiskunde is het leren van de kommagetallen. De uurtjes taal worden gevuld met het aanleren van de werkwoordspelling. Is het nu met -d, -t of –dt? Voor ons geen probleem!

Bewegen doen we ook graag, het handbaltornooi in december is voor ons dan ook een hoogdag. In het voorjaar bereiden wij ons voor op het grote ‘Voetgangersexamen’ en nemen we deel aan het ‘Levend Verkeerspark’. Gedurende de wero-lessen gaan wij op speurtocht in de berm, we zoeken daar naar diertjes en plantjes. We houden ook een kleine zwerfvuilactie en gaan op bezoek in de kringloopwinkel.

Gedurende het hele schooljaar werken wij steeds aan onze zelfstandigheid. Elke maand werken wij hiervoor aan een contractwerk. Wij zijn ook heel muzisch: zo leren we zingen over de koningen van België, spelen we een echt toneel, maken we met klei een originele vis, beelden we allerlei dingen uit voor de spiegel en schrijven we een heus naamgedicht.

Ook aan sociale vaardigheden wordt er in onze klas hard gewerkt. Zo dansen we de ‘Move tegen pesten’ en zijn we voortdurend bezig met het bedenken van mooie complimentjes voor elkaar. Ook leren wij wat pesten precies is, wat de gevolgen zijn en hoe we hier zelf mee kunnen omgaan. Ook het verschil tussen ruzie, pesten en plagen wordt bij ons besproken. Met z’n allen proberen wij elke dag punten te sparen in onze Class Dojo. Als dit lukt dan volgt er een beloning. Breng ons maar eens een bezoekje als je nieuwsgierig bent geworden!

Facebook pagina: enkel voor ouders van leerlingen van het vierde leerjaar

Huiswerk en oefeningen:
www.bingel.be (spelling)
www.kweetet.be (wiskunde, wero en taal)
www.educatief.diekeure.be/mundoleerling (wero)