4e leerjaar

Juf Lien

Hoi, ik ben juf Lien Verbiest. Samen met mijn man, Robby en ons dochtertje Lune woon ik in het nabijgelegen Tielrode. Al mijn hele leven ben ik gepassioneerd door gymnastiek. Vroeger beoefende ik dit zelf en sinds enkele jaren ben ik coach. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met onze huisdieren en met mijn gezin en familie.

Al een zevental jaar ben ik de juf van het vierde leerjaar en dit vind ik nog altijd even boeiend!

Juf Vicky

Hallo, ik ben juf Vicky. Ik woon met mijn man Andy in Kallo. Samen hebben wij 2 schattige kleutertjes thuis rondlopen, Lukas en Lauren.
Ik hou van lekker koken, spannende boeken lezen, luisteren naar goede muziek en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Twee avonden per week doe ik aan thaiboks samen met mijn zus.

In de klas

Tijdens de lessen godsdienst bestuderen wij het boeiende leven van Mozes. Onze grootste uitdaging bij wiskunde is het leren van de kommagetallen. De uurtjes taal worden gevuld met het aanleren van de werkwoordspelling. Is het nu met -d, -t of –dt? Voor ons geen probleem!

Bewegen doen we ook graag, het handbaltornooi in december is voor ons dan ook een hoogdag. In het voorjaar bereiden wij ons voor op het grote ‘Voetgangersexamen’ en nemen we deel aan het ‘Levend Verkeerspark’. Gedurende de wero-lessen gaan wij op speurtocht in de berm, we zoeken daar naar diertjes en plantjes. We houden ook een kleine zwerfvuilactie en gaan op bezoek in de kringloopwinkel.

Gedurende het hele schooljaar werken wij steeds aan onze zelfstandigheid. Elke maand werken wij hiervoor aan een contractwerk. Wij zijn ook heel muzisch: zo leren we zingen over de koningen van België, spelen we een echt toneel, maken we met klei een originele vis, beelden we allerlei dingen uit voor de spiegel en schrijven we een heus naamgedicht.

Ook aan sociale vaardigheden wordt er in onze klas hard gewerkt. Zo dansen we de ‘Move tegen pesten’ en zijn we voortdurend bezig met het bedenken van mooie complimentjes voor elkaar. Elke week deelt de juf een gouden, zilveren en bronzen medaille uit als beloning voor ons harde werk.

Facebook pagina: enkel voor ouders van leerlingen van het vierde leerjaar

Huiswerk en oefeningen:
www.bingel.be (spelling)
www.kweetet.be (wiskunde, wero en taal)
www.educatief.diekeure.be/mundoleerling (wero)