Gele Klas

Juf Sielke

Hallo, ik ben juf Sielke. Samen met Kevin heb ik twee kindjes, Kobe en Julie. Ik sta al enkele jaren op de Heilig Hartschool. Je vindt mij in de gele klas. Bij mij zitten de rupsen (tweede kleuterklas) en vlinders (derde kleuterklas).

 

Juf Kelly

Ik ben Kelly Wauters en woon samen met Bart en mijn twee kapoenen (Emma en Stef) in Bornem. Ik sta 8 jaar op deze school.  Ik vind het leuk om samen met de kleuters op ontdekking te gaan in de verschillende thema’s en ze op een leuke en speelse manier te laten ontwikkelen. Dit jaar ga ik op ontdekking met de eerste en tweede kleuterklas.

Juf Stéphanie

Hallo, ik ben juf Stéphanie en woon samen met Michaël in Beveren. Ik werk al een tijdje in de scholengemeenschap van Temse. Dit jaar sta ik in de gele klas. Ik speel klarinet waardoor ik in de klas op een muzische manier op ontdekking ga. Ik vind het belangrijk dat elk kind op zijn eigen tempo ontwikkelt en dit op een speelse manier.

In de klas

Ook in de gele klas blijft het allerbelangrijkste, dat de kleuters graag naar school komen en zich echt thuis voelen in de klas. Daarom:

  • kies ik thema’s die nauw aansluiten bij de interessewereld van 4 tot 6-jarigen: superhelden, piraten, ridders en prinsessen, de ruimte, dino’s, techniek, sprookjes, indianen, dino’s enz.
  • organiseer ik binnen deze thema’s boeiende activiteiten die de kleuters uitdagen en alle ontwikkelingsaspecten stimuleren
  • krijgen de kleuters inspraak om samen te plannen en te evalueren
  • worden de speel- en werkhoeken steeds aangepast aan het thema: een gevarieerd materiaalaanbod schept veel ervaringskansen
  • zorgen we ervoor dat elke kleuter op zijn/haar niveau kan functioneren, zodat hij/zij succeservaringen kan opdoen
  • waken we erover dat de kleuters op een fijne manier met elkaar leren omgaan; we gebruiken hiervoor onder meer het “lift project”

Ten slotte verwachten we van onze grootste kapoenen een zekere zelfstandigheid. In groeiende mate leren ze bewust keuzes maken (en daar ook de gevolgen van dragen), zich richten op specifieke taken, geconcentreerd werken, probleemoplossend denken, enz.

Met een knipoog naar het eerste leerjaar komen er natuurlijk regelmatig activiteiten aan bod die het ontluikend rekenen, lezen en schrijven stimuleren.

Wist je dat