Oranje klas

Juf Ellen

Mijn huisje staat in Temse! Daar woon ik samen met mijn man Steven en twee schatten van dochters Elize en Sanne. Mijn verjaardagskaarsjes mag ik uitblazen op 21 augustus.

Sinds 2001 sta ik al op de Heilig Hartschool en mag ik deel uitmaken van een geweldig schoolteam.

Dit schooljaar sta ik ook weer in de oranje klas en neem ik de kindjes van de tweede en derde kleuterklas onder mijn vleugels.

Juf Karen

Ik ben Karen Pauwels en woon samen met mijn vriend in Sint-Niklaas.

Ik ben momenteel 7 jaar aan het werk als kleuterleidster. Dit schooljaar neem ik de zorg van de jongste kleuters op mij.
Ook kan je mij op woensdag terugvinden in de groene klas en donderdag in de oranje klas.
Ik hou ervan om kleuters te laten experimenteren en elk op hun eigen tempo verder te laten ontwikkelen.

In de klas

Ook in de oranje klas blijft het allerbelangrijkste, dat de kleuters graag naar school komen en zich echt thuis voelen in de klas. Daarom:

  • kies ik thema’s die nauw aansluiten bij de interessewereld van 4 tot 6-jarigen: superhelden, piraten, ridders en prinsessen, de ruimte, dino’s, techniek, sprookjes, indianen, dino’s enz.
  • organiseer ik binnen deze thema’s boeiende activiteiten die de kleuters uitdagen en alle ontwikkelingsaspecten stimuleren
  • krijgen de kleuters inspraak om samen te plannen en te evalueren
  • worden de speel- en werkhoeken steeds aangepast aan het thema: een gevarieerd materiaalaanbod schept veel ervaringskansen
  • zorgen we ervoor dat elke kleuter op zijn/haar niveau kan functioneren, zodat hij/zij succeservaringen kan opdoen
  • waken we erover dat de kleuters op een fijne manier met elkaar leren omgaan; we gebruiken hiervoor onder meer het “lift project”

Ten slotte verwachten we van onze grootste kapoenen een zekere zelfstandigheid. In groeiende mate leren ze bewust keuzes maken (en daar ook de gevolgen van dragen), zich richten op specifieke taken, geconcentreerd werken, probleemoplossend denken, enz.

Met een knipoog naar het eerste leerjaar komen er natuurlijk regelmatig activiteiten aan bod die het ontluikend rekenen, lezen en schrijven stimuleren.

Wist je dat