1e leerjaar

Juf Pascale

Beste allemaal! Mijn naam is Pascale De Witte. Ik woon in Nieuwkerken-Waas samen met mijn man Jos en onze adoptiehond Fragiel. Wij hebben samen een dochter en een zoon maar die zijn ondertussen het huis uit.

Ik ben altijd wel te vinden voor een gezellig aperitiefje, heerlijk samenzijn met vrienden en familie, lezen, tuinieren en warme temperaturen.

Na een carrière van 15 jaar in de psychiatrie, stapte ik in het onderwijs. Ondertussen sta ik sinds 2004 in het eerste leerjaar waar ik elk jaar opnieuw voor de grote uitdaging sta om alle kinderen te leren lezen, schrijven en rekenen.

Juf Maja

Hallo, ik ben Maja Briessinck. Ik woon samen met mijn man Eggerik en mijn twee knappe zonen, Chiel en Tijl in Rupelmonde.
We hebben ook 3 grappige kippen in onze tuin lopen . Zij heten Lola , Marina en Elsa .
Ik hou van spannende boeken lezen , werken in mijn tuin en op reis gaan naar leuke, verrassende plaatsen .
En wat ik echt fantastisch lekker vind , zijn m&m’s !!!

Juf Ann

Hallo, ik ben juf Ann. Ik woon in Tielrode en verhuisde er afgelopen zomer van ons huis naar een appartement, nadat ik eerder dit jaar afscheid moest nemen van mijn lieve man, Guy. Ik ben mama van een dochter, Elke en een zoon, Gert, die allebei al even het huis uit zijn. Ik ben ook trotse oma van Storm, mijn kleinzoontje.

De Heilig Hartschool maakt een groot deel uit van mijn leven. Als kind ben ik hier zowel naar de kleuterschool als naar de lagere school geweest.
In september begin ik aan mijn veertigste schooljaar, waarvan 20 mooie jaren in het eerste leerjaar en 16 boeiende jaren in het derde leerjaar.

Dit schooljaar kan je me enkele uren terugvinden in het eerste leerjaar en vanaf januari ook als zorgjuf.
Het geeft me veel voldoening om de kinderen elke dag bij te staan in hun leer- en groeitraject en hen te zien openbloeien.

In de klas

In het eerste klasje leren we rekenen tot 20 en oefenen we dagelijks onze splitsingen tot 10. Verder leren we nog over de liter, de meter, de kilogram en de klok lezen.

Samen met onze letterkangoeroe “Hup” leren we alle letters aan. Eens we een letter kunnen lezen, wordt ook het schrijven geoefend.

Daarnaast leren we nog over de seizoenen, de dagen van de week, de maanden, de kringloop van het water, aflezen van de temperatuur, …

Internet