1e leerjaar

Juf Pascale

Beste allemaal! Mijn naam is Pascale De Witte. Ik woon in Nieuwkerken-Waas samen met mijn man Jos en onze adoptiehond Fragiel. Wij hebben samen een dochter en een zoon maar die zijn ondertussen het huis uit.

Ik ben altijd wel te vinden voor een gezellig aperitiefje, heerlijk samenzijn met vrienden en familie, lezen, tuinieren en warme temperaturen.

Na een carrière van 15 jaar in de psychiatrie, stapte ik in het onderwijs. Ondertussen sta ik sinds 2004 in het eerste leerjaar waar ik elk jaar opnieuw voor de grote uitdaging sta om alle kinderen te leren lezen, schrijven en rekenen.

Juf Maja

Hallo, ik ben Maja Briessinck. Ik woon samen met mijn man Eggerik en mijn twee knappe zonen, Chiel en Tijl in Rupelmonde.
We hebben ook 3 grappige kippen in onze tuin lopen . Zij heten Lola , Marina en Elsa .
Ik hou van spannende boeken lezen , werken in mijn tuin en op reis gaan naar leuke, verrassende plaatsen .
En wat ik echt fantastisch lekker vind , zijn m&m’s !!!

Juf Nele

Hoi, ik ben Nele Van Gotha, juf sinds 2004. Dit schooljaar vind je mij op woensdag en donderdag terug in het eerste leerjaar, en op dinsdag voormiddag ben ik zorgjuf in het tweede leerjaar.
Ik woon met mijn man Daan en onze drie kinderen, Kaat, Ewout en Nore aan de rand van Sint-Niklaas. Ik ben dol op muziek, ik speel viool, piano en een beetje gitaar. Verder ben ik graag creatief bezig, heb groene vingers en zit regelmatig met mijn neus in een boek. Ik hou van bakken en breien en geniet van een uitstapje (op blote voeten) in de natuur.

In de klas

In het eerste klasje leren we rekenen tot 20 en oefenen we dagelijks onze splitsingen tot 10. Verder leren we nog over de liter, de meter, de kilogram en de klok lezen.

Samen met onze letterkangoeroe “Hup” leren we alle letters aan. Eens we een letter kunnen lezen, wordt ook het schrijven geoefend.

Daarnaast leren we nog over de seizoenen, de dagen van de week, de maanden, de kringloop van het water, aflezen van de temperatuur, …

Internet