1e leerjaar

Juf Pascale

Hallo! Mijn naam is Pascale De Witte. Ik woon in Nieuwkerken-Waas samen met mijn man Jos . Dochter- en zoonlief zijn inmiddels het huis uit. We hebben twee zebravinkjes die ons tijdens het schooljaar in de klas gezelschap houden.

Ik ben altijd wel te vinden voor een gezellig aperitiefje, heerlijk samenzijn met familie en vrienden, lezen, tuinieren en warme temperaturen.

Na een carrière van 15 jaar in de psychiatrie, stapte ik in het onderwijs. Ondertussen sta ik al sinds 2003 in het eerste leerjaar waar ik elk jaar opnieuw voor de grote uitdaging sta om alle kinderen te leren lezen, schrijven en rekenen.

Juf Maja

Hallo, ik ben Maja Briessinck. Ik woon samen met mijn man Eggerik en mijn twee knappe zonen, Chiel en Tijl in Rupelmonde.
We hebben ook 3 grappige kippen in onze tuin lopen . Zij heten Lola , Marina en Elsa .
Ik hou van spannende boeken lezen , werken in mijn tuin en op reis gaan naar leuke, verrassende plaatsen .
En wat ik echt fantastisch lekker vind , zijn m&m’s !!!

In de klas

In het eerste klasje leren we rekenen tot 20 en oefenen we dagelijks onze splitsingen tot 10. De winnaars worden dan wekelijks beloond met de beker. Verder leren we nog over de liter, de meter, de kilogram en de klok lezen.

Samen met onze letterkangoeroe “Hup” leren we alle letters aan. Eens we een letter kunnen lezen, wordt ook het schrijven geoefend.

Daarnaast leren we nog over de seizoenen, de dagen van de week, de maanden, de kringloop van het water, aflezen van de temperatuur, …

Internet