3e leerjaar

Juf Tine

Hallo, ik ben Tine Van Poeck. Samen met Tom en onze kinderen (Lola, Susan en Pim) woon ik aan de rand van Sint-Niklaas. Ik hou van zwemmen en lekker eten.

Samen met juf Nikita en juf Laura geef ik les in het derde leerjaar. Je vindt me op maandag, dinsdag en woensdag in 3A. Ik vind het superleuk om met de kinderen op ontdekking te gaan en hen nieuwe dingen te leren!

 

Juf Laura

Hallo iedereen. Mijn naam is Laura en ik woon samen met mijn vriend Lee, mijn dochtertje Camille en onze 2 poezen in Steendorp.

Ik kijk altijd uit naar het einde van de grote vakantie, want ik ben jarig op 31 augustus.

In mijn vrije tijd speel ik toneel, stik ik kleren, lees ik graag en shop ik graag online 😉 Ik hou ook heel hard van lekker eten.

Toen ik in het eerste leerjaar zat, zei ik: “Ik wil juf worden.”, dat is nooit veranderd. In 2012 ben ik afgestudeerd als juf en ik werk al sinds 2013 hier op school. Ik vind het geweldig om de kinderen elke dag te zien groeien en samen nieuwe dingen te ontdekken. Ik vind het echt fijn om te zien hoe spontaan en eerlijk kinderen kunnen zijn.

juf Nikita

Hallo allemaal!
Ik ben juf Nikita De Ben. Ik woon samen met mijn vriend en onze 3 parkieten in Temse. Ik hou van wandelen in de prachtige natuur en gezellige babbels.
Ik sta halftijds in 3A samen met juf Tine. Daarnaast vervolledig ik het zorgteam 1 dag per week. Die momenten kan je me vinden in het 4de leerjaar of het 5de leerjaar.
Ik heb enorm veel zin om er een topjaar van te maken samen met jullie!

Wat leren we in het derde leerjaar?

Wiskunde

Voor wiskunde werken we met de rekenmethode ‘Katapult’. Er wordt veel aandacht besteed aan automatisering en handig rekenen m.b.v rekenstrategieën.

De belangrijkste nieuwe leerstof op een rijtje :

– de leerlingen maken kennis met de natuurlijke getallen tot 1 000 en leren hoofdrekenen en cijferend rekenen tot 1 000

– breuken

– kloklezen tot op één minuut nauwkeurig

– maateenheden van inhoud, lengte en gewicht.

Nederlands

Voor Nederlands wordt er gewerkt met de taalmethode TALENT. De methode bestaat uit 9 thema’s. De lessen sluiten op elkaar aan en vormen op die manier een betekenisvol geheel. In elk thema komen de verschillende taaldomeinen aan bod : spellling, vlot en vloeiend lezen, taaldenken, betekenissen, taalvaardigheid (lezen, schrijven, luisteren en spreken). Het leesboek bij TALENT voorziet teksten op verschillende leesniveaus.

Wereldoriëntatie

Uw kind werkt met de methode MUNDO. De thema’s die aan bod komen, vertrekken vanuit hun leefwereld en de schooleigen context. Ze vormen een middel om de wereld te onderzoeken: oriëntatie op de samenleving, oriëntatie op bewegingscultuur, oriëntatie op tijd, oriëntatie op de ruimte, oriëntatie op techniek en oriëntatie op natuur.

Leren leren

Het LEREN LEREN begint vanaf het derde leerjaar een vaste vorm te krijgen. De leerlingen kunnen de aangeleerde leerstof in de klas maar ook thuis online inoefenen.

Interessante websites hiervoor zijn:

· kweetet.be

· bingel.be

Interessant om te weten

De facebookpagina van het derde leerjaar vind je hier!