3e leerjaar

Juf Tine

Hallo, ik ben Tine Van Poeck. Samen met Tom en onze kinderen (Lola, Susan en Pim) woon ik aan de rand van Sint-Niklaas. Ik hou van zwemmen en lekker eten.

Samen met juf Renke en juf Laura geef ik les in het derde leerjaar. Je vindt me op woensdag, donderdag en vrijdag in de klas. Ik vind het superleuk om met de kinderen op ontdekking te gaan en het beste in hen naar boven te halen!

 

Juf Laura

Hallo iedereen. Mijn naam is Laura en ik woon samen met mijn vriend Lee, onze dochters Camille en Linde en onze 2 poezen in Steendorp.

Ik start dit schooljaar met veel plezier vanaf maart terug in het derde leerjaar op maandag, dinsdag en woesndag. Tot die tijd geniet ik nog van mijn jongste cohter die op 31/07 geboren werd.

Juf Renke

Hallo, ik ben juf Renke. Ik woon in Hamme samen met mijn hondje Lilo. Ik ga graag gaan joggen, inline skaten en zwemmen. Naast het zelf zwemmen, haal ik ook veel voldoening uit het geven van zwemles. Ik hou ervan om me creatief bezig te houden met het maken van kleren door te naaien, breien en haken.

Ik sta nog niet zo lang voor de klas, maar ik vind het geweldig om de kinderen een heleboel bij te leren. Een stralende lach en een boekentas vol enthousiasme geven me veel energie. Die energie ga ik dit schooljaar uitoefenen in het derde leerjaar op maandag, dinsdag en woensdag tot maart. Daarnaast sta ik ook in voor de zorg in het eerste, tweede en derde leerjaar.

Wat leren we in het derde leerjaar?

Wiskunde

Voor wiskunde werken we met de rekenmethode ‘Katapult’. Er wordt veel aandacht besteed aan automatisering en handig rekenen m.b.v rekenstrategieën.

De belangrijkste nieuwe leerstof op een rijtje :

– de leerlingen maken kennis met de natuurlijke getallen tot 1 000 en leren hoofdrekenen en cijferend rekenen tot 1 000

– breuken

– kloklezen tot op één minuut nauwkeurig

– maateenheden van inhoud, lengte en gewicht.

Nederlands

Voor Nederlands wordt er gewerkt met de taalmethode TALENT. De methode bestaat uit 9 thema’s. De lessen sluiten op elkaar aan en vormen op die manier een betekenisvol geheel. In elk thema komen de verschillende taaldomeinen aan bod : spellling, vlot en vloeiend lezen, taaldenken, betekenissen, taalvaardigheid (lezen, schrijven, luisteren en spreken). Het leesboek bij TALENT voorziet teksten op verschillende leesniveaus.

Wereldoriëntatie

Uw kind werkt met de methode MUNDO. De thema’s die aan bod komen, vertrekken vanuit hun leefwereld en de schooleigen context. Ze vormen een middel om de wereld te onderzoeken: oriëntatie op de samenleving, oriëntatie op bewegingscultuur, oriëntatie op tijd, oriëntatie op de ruimte, oriëntatie op techniek en oriëntatie op natuur.

Leren leren

Het LEREN LEREN begint vanaf het derde leerjaar een vaste vorm te krijgen. De leerlingen kunnen de aangeleerde leerstof in de klas maar ook thuis online inoefenen.

Interessante websites hiervoor zijn:

· kabas.be

· bingel.be

Interessant om te weten

De facebookpagina van het derde leerjaar vind je hier!