6e leerjaar

juf Tania

Hallo iedereen! Ik ben juf Tania en woon in Bazel.
Op 30 september vier ik mijn verjaardag. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te gaan sporten of om even weg te dromen met een goed boek. Ook vind ik het leuk om met vrienden gezellig bij te praten of eens lekker uit te gaan eten.

Samen met de oudste leerlingen van onze school ga ik op weg in het laatste jaartje van de basisschool. We bereiden ons volop voor om de overgang naar het secundair zo vlot mogelijk te laten verlopen. Goede planningen leren maken en werken aan zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, is hierbij uiteraard onmisbaar!

In de klas

Tijdens de wiskundelessen zetten we onze tanden in de vele nullen tot 1 miljard, bekijken we de ruimtefiguren van dichterbij en verdiepen we ons in moeilijkere opdrachten zoals oppervlakte- en volumeberekeningen.

In het 6de leerjaar kunnen de leerlingen al een aardig mondje Frans spreken.
We werken in kleinere groepjes bij deze lessen om voldoende oefenkansen te kunnen geven op zowel luisteren, schrijven, lezen en het spreken.

Tijdens de lessen wereldoriëntatie speuren we als ontdekkingsreizigers de tijdsband af, gaan op zoek naar de kleinste plaatsjes in de atlas, leren we meer over de werking van ons eigen lichaam en nemen we deel aan het fietsexamen.

Ook het MEGA-project staat elk jaar op de planning.
Drugs- en alcoholpreventie, assertief leren reageren, veilig internetten,.. kennen geen geheimen meer voor ons. Dit project wordt afgesloten met een heuse MEGA-fuif. Iets waar we zeker naar uitkijken!

Tijdens onze lessen is het gebruik van de computer uiteraard onmisbaar. We leren powerpointvoorstellingen maken die we kunnen gebruiken tijdens een spreekopdracht of onze lessen omzetten naar schema’s (mindmaps) op de computer zijn maar enkele voorbeelden.
Ook ons huiswerk bevat regelmatig computeropdrachten waarbij we de geziene leerstof op een speelse manier nog eens herhalen.

Om naast het leren van wiskunde, Nederlands, Frans en wero ook onze andere vaardigheden te ontwikkelen, trekken we samen met het 5de leerjaar op zee- of bosklassen.
Daar werken we aan een hechte groepssfeer en bestuderen we de natuur op een meer ontspannen manier. Een hoogtepunt voor onze derde graad op school.

Als zesdeklasser begint de vraag te spelen: “Wat gebeurt er na dit jaar?”

Om een passende studiekeuze te kunnen maken, gaan we op zoek naar onze talenten en interesses. Ook brengen we aansluitend een bezoekje aan enkele middelbare scholen.

Maar uiteraard vergeten we niet om eerst samen met ons klasje nog even te genieten van ons laatste jaar hier op school…Nu het nog kan!

Leuk om te weten

Onze klas heeft ook een facebookpagina waar u als ouder onze activiteiten kan volgen.
Stuur een vriendschapsverzoek en neem zeker regelmatig eens een kijkje!

Huiswerk en oefeningen:

www.bingel.be (spelling en Frans)
www.kweetet.be (wiskunde, wero en taal)
www.educatief.diekeure.be/mundoleerling (wero)

project ‘vlieg erin’

Op stap naar het secundair:

onderwijskiezer : Meer weten over het secundair onderwijs
interessewijzer:  Welke richtingen sluiten aan op mijn interesses?
studiewijzer:  Hoe is mijn studiehouding?
beroepenwijzer: Wat doe je in zo’n beroep?

Infobrochure L6 2021-2022