Gele Klas

juf Robine

Hallo allemaal!

Ik ben juf Robine en samen met mijn man en 2 zonen (Jesse en Cas) woon ik in Bazel.

Ik hou van werken in de tuin, een ontspannend fietstochtje en lekker eten. Je kan me ook vaak terugvinden in de sporthal van Bazel waar mijn man voorzitter is en mijn oudste zoon bij de U14 speelt.

Je kan mij vinden in de gele klas. Bij mij zitten de rupsen (tweede kleuterklas) en de vlinders (derde kleuterklas). Ik vind het fijn om samen met de kinderen op ontdekking te gaan.

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met jullie kapoenen. We maken er samen een leuk scholjaar van!

In de klas

Ook in de gele klas blijft het allerbelangrijkste, dat de kleuters graag naar school komen en zich echt thuis voelen in de klas. Daarom:

  • kies ik thema’s die nauw aansluiten bij de interessewereld van 4 tot 6-jarigen: superhelden, piraten, ridders en prinsessen, de ruimte, dino’s, techniek, sprookjes, indianen, dino’s enz.
  • organiseer ik binnen deze thema’s boeiende activiteiten die de kleuters uitdagen en alle ontwikkelingsaspecten stimuleren
  • krijgen de kleuters inspraak om samen te plannen en te evalueren
  • worden de speel- en werkhoeken steeds aangepast aan het thema: een gevarieerd materiaalaanbod schept veel ervaringskansen
  • zorgen we ervoor dat elke kleuter op zijn/haar niveau kan functioneren, zodat hij/zij succeservaringen kan opdoen
  • waken we erover dat de kleuters op een fijne manier met elkaar leren omgaan; we gebruiken hiervoor onder meer het “lift project”

Ten slotte verwachten we van onze grootste kapoenen een zekere zelfstandigheid. In groeiende mate leren ze bewust keuzes maken (en daar ook de gevolgen van dragen), zich richten op specifieke taken, geconcentreerd werken, probleemoplossend denken, enz.

Met een knipoog naar het eerste leerjaar komen er natuurlijk regelmatig activiteiten aan bod die het ontluikend rekenen, lezen en schrijven stimuleren.

Wist je dat