Samenwerkingen

CLB

Bij het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding kan je terecht als je vragen hebt over gevoelens, leren, studie -en beroepskeuze, gezondheid, lichaam, seksualiteit, vriendschap, verliefdheid, inentingen, …

Je moet naar het CLB voor het medisch onderzoek, als je vaak afwezig bent op school, voor de overstap naar buitengewoon onderwijs.

Het CLB is er voor leerlingen, ouders en scholen. Ze hebben beroepsgeheim en hun begeleiding is gratis. Je kan hen bereiken op de vestiging te Sint Niklaas alle werkdagen van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30 .  (Adres: Ankerstraat 63, 9100 Sint Niklaas – 03/780.66.04 )

Hier lees je meer over onze CLB onthaalmedewerker

Brugfiguur

Hebe Tempels is de brugfiguur van Temse. Zij verbindt scholen, ouders en de buurt.

Hier lees je meer over Hebe

GO!Plus²

Onze school werkt samen met GO!Plus²

GO! Plus² staat voor Positief incLUSief onderwijs. Er werken ondersteuners van twee scholengroepen samen: GO! scholengroep Waasland en GO! scholengroep Het Leercollectief. Sinds 2021 wordt het team versterkt door ondersteuners van het provinciaal onderwijs Oost-Vlaanderen.

Ze ondersteunen:

· leerlingen in het bereiken van specifieke doelen. Ze vertrekken van de eigen sterktes en talenten.

· leerkrachten met methodieken, vaardigheden en materiaal. Op die manier kunnen ze hun aanpak afstemmen op leerlingen met specifieke noden.

· scholen met duurzame, haalbare aanpassingen in de school die voor alle leerlingen positief zijn.

Ze doen dit vooral samen (met de leerling, de school, ouders, CLB, externe partners,…)

Hebt u hier een vraag over, contacteer onze zorgcoördinator of CLB-dienst.

Meer info: